Jadłospis

PONIEDZIAŁEK: FASOLOWA
                                 (GLUTEN , SELER, MLEKO)
                                 RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKIEM
                                 (GLUTEN, MLEKO)
                                 SOK POMARAŃCZOWY TYMBARK

WTOREK:              KOPYTKA
                                    (JAJA, GLUTEN)
                                 GULASZ Z KARCZKU, KAPUSTA Z GROCHEM,
                                 WODA Z CYTRYNĄ

ŚRODA :                 KAPUŚNIAK
                                (SELER, GLUTEN)
                                 SPAGHETTI
                                    (GLUTEN, JAJA)
 
CZWARTEK:         BIAŁY KWASEK
                                 (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
                                 KOTLET SCHABOWY
                                   (GLUTEN, JAJA)
                                 ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM
                                 (GLUTEN, MLEKO)

PIĄTEK:                KOPEREKOWA
                                (GLUTEN , SELER)
                                 KOTLET Z JAJ
                                   (GLUTEN ,JAJA)
                                 ZIEMNIAKI SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, LEMONIADA,
                                 DANIO SEREK, CZEKOLADA GORZKA
 
 
ALERGENY:
 
ROZPORZĄDZENIE UE NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011R
1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, TJ.PSZENICA (W TYM ORKISZ),ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES I PRODUKTY POCHODNE
2.SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3.JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4.RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5.ORZESZKI ZIEMNE(ARACHIDOWE)I PRODUKTY POCHODNE
6.SOJA I PRODUKTY POCHODNE
7.MLEKO I PRODUKTY POCHODNE(ŁĄCZONE z LAKTOZĄ)
8.ORZECHY ,MIDDAŁY ,ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE,
9.SELER I PRODUKTY POCHODNE
10.GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11.NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
12.DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU POWYŻEJ 10MG/L W PRZELICZENIU NA CAŁĄ ZAWARTOŚC SO2
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
 
 
PODWIECZOREK
..................................
 
 
PONIEDZIAŁEK: BABECZKA Z OWOCAMI
                                 (GLUTEN, JAJA, MLEKO)
                                 HERBATA OWOCOWA
 
WTOREK:             TOSTY FRANCUSKIE
                                 (MLEKO, GLUTEN)
                                 HERBATA
 
ŚRODA :                 PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU
                                 (GLUTEN, SOJA ,MLEKO,)
 
CZWARTEK:         PARÓWKA NA CIEPŁO, "GRYSKA" RAZOWA
                                 (GLUTEN, SOJA)
 
PIĄTEK:                 DESER MONTE
                                 (MLEKO, GLUTEN, KAKAO)
 
 
ALERGENY:

ROZPORZĄDZENIE UE NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011R
1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, TJ.PSZENICA (W TYM ORKISZ),ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES I PRODUKTY POCHODNE
2.SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3.JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4.RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5.ORZESZKI ZIEMNE(ARACHIDOWE)I PRODUKTY POCHODNE
6.SOJA I PRODUKTY POCHODNE
7.MLEKO I PRODUKTY POCHODNE(ŁĄCZONE z LAKTOZĄ)
8.ORZECHY ,MIDDAŁY ,ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE,
9.SELER I PRODUKTY POCHODNE
10.GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11.NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
12.DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU POWYŻEJ 10MG/L W PRZELICZENIU NA CAŁĄ ZAWARTOŚC SO2
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE