Jadłospis

PONIEDZIAŁEK: ZUPA FASOLOWA (GLUTEN , SELER, MLEKO)
                               NALEŚNIKI Z SEREM
                               (GLUTEN, MLEKO, JAJA) LEMONIADA
 
WTOREK: KREM Z BIAŁYCH WARZYW Z GRZANKAMI (GLUTEN, JAJA, MLEKO,)
                   PIECZEŃ RZYMSKA (GLUTEN, JAJA), ZIEMNIAKI, BURACZKI

ŚRODA : SZCZAWIOWA Z JAJKIEM
                ( GLUTEN, MLEKO )
                BIGOS ,ZIEMNIAKI
                (GLUTEN)
 
CZWARTEK: BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM (GLUTEN, JAJA, SELER) SZTUKA
                        MIĘSAZ KARCZKU , ZIEMNIAKI, OGÓREK KISZONY
 
PIĄTEK: KAPUŚNIAK
                (GLUTEN, SELER )
                KOTLET Z JAJ ( GLUTEN, JAJA),
                ZIEMNIAKI, SURÓWKA WIELOWARZYWNA ,WODA ZCYTRYNĄ
 
ALERGENY:
 
ROZPORZĄDZENIE UE NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011R
1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, TJ.PSZENICA (W TYM ORKISZ),ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES I PRODUKTY POCHODNE
2.SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3.JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4.RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5.ORZESZKI ZIEMNE(ARACHIDOWE)I PRODUKTY POCHODNE
6.SOJA I PRODUKTY POCHODNE
7.MLEKO I PRODUKTY POCHODNE(ŁĄCZONE z LAKTOZĄ)
8.ORZECHY ,MIDDAŁY ,ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE,
9.SELER I PRODUKTY POCHODNE
10.GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11.NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
12.DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU POWYŻEJ 10MG/L W PRZELICZENIU NA CAŁĄ ZAWARTOŚC SO2
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
 
 
PODWIECZOREK
 
 
PONIEDZIAŁEK: BUDYŃ
                               (GLUTEN, MLEKO )
 
WTOREK: OWOCE KIWI ,GRUSZKA , JABŁKO
                   ŚRODA : CHAŁKA Z DŻEMEM, HERBATA
                   (GLUTEN, MLEKO )
 
CZWARTEK: BABAKA PIASKOWA ,KAKAO
                       (GLUTEN, MLEKO )
PIĄTEK: DANIO
                (GLUTEN, MLEKO )
 
ALERGENY:

ROZPORZĄDZENIE UE NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011R
1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, TJ.PSZENICA (W TYM ORKISZ),ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES I PRODUKTY POCHODNE
2.SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3.JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4.RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5.ORZESZKI ZIEMNE(ARACHIDOWE)I PRODUKTY POCHODNE
6.SOJA I PRODUKTY POCHODNE
7.MLEKO I PRODUKTY POCHODNE(ŁĄCZONE z LAKTOZĄ)
8.ORZECHY ,MIDDAŁY ,ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE,
9.SELER I PRODUKTY POCHODNE
10.GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11.NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
12.DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU POWYŻEJ 10MG/L W PRZELICZENIU NA CAŁĄ ZAWARTOŚC SO2
13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE